Historien om huset Lundby Dallas

Det egentillverkade skåpet i Lundby 1:18 skalan, blev nu inte för lek. Därför ville jag nu bygga något som gick att leka med så småningom.

Köpte ett Dallas med källarvåning och fronter på Blocket som maken hämtade söder om Stockholm. Tänker nu att jag ska renovera det. Ser sen på Facebook i en av miniatyrgrupperna som jag är med i, att en kvinna gjort om 2 Dallas skåp med en bottenvåning till ett 5-våningshus. Jättetjusig byggnad. Blir verkligen imponerad och inspireras till att göra något liknande.

Budar hem ytterligare ett Dallas på Tradera och hämtar det lite senare i Majorna i Göteborg. Vi har blivit inbjudna på hummer-skiva på Rörö i oktober. Köper ytterligare en front av en kvinna som har webbutik. http://dockhus.dinstudio.se/ Eva heter hon, handlar en hel del av henne till mitt Dallas.

Då börjar ombyggnaden av husen och ny beklädnad

Ett 3:e barnbarn föds 2019, en flicka som heter Sally som visar sig vara lätt på handen och storebror och kusinen är inte längre intresserade av dockskåp, vilken tur :). Är tacksam att hon inte vill leka elektriker som pojkarna gjorde. Nu får alla armaturer sitta kvar under leken :).

Renoveringen är färdiggjord. Farföräldrarnas husbilen står utanför och Lundby-bilen i garaget.

Ommöblering sker sedan i december 2022 efter att jag rivit mitt första hus i Lundby-skalan 1:18. De hemmabyggda möblerna åker ut. Finns inte längre plats. Nu kommer det inte att möbleras om flera gånger.

Lämna ett svar

2 tankar om “Historien om huset Lundby Dallas”