Bygget i Lundbystorlek skala 1:18

När vi fick vårt första barnbarn, tänkte jag att jag skulle bygga ett dockskåp, något han skulle kunna leka med när han sen växt till sig, det skulle vara roligt.

Sagt och gjort, jag köpte en låda på Panduro som jag delade in i 2 våningar. Köpte möbler på Tradera. Jättefina i blått med kurbitsmålningar. Köpte också några Lundby dockor. Tyvärr kliade det i fingrarna innan han blivit tillräckligt stor. Fick leka med det kommande Dallas istället.

Möblerna sålde jag senare då jag byggde om med ytterligare en våning och dörr med fönster och dörrar samt verandor på en dörr framför som gick att öppna. Då blev det ett skåp för bara mig, typ 🙂

Jag byggde på en våning och fasade taket att likna Lundbys hus. Klädde byggnaden med stenliknande papp från Skala minimal. Köpte begagnade fönster, dörrar, lampor, balkong och staket på Tradera och i olika grupper på Facebook. När jag flyttade in huset till det större hobbyrummet kom det först på en hylla högt upp så jag tyckte det var svårt att få överblick och jobba med så jag hittade en ny plats på låga Billy-hyllan. Fick bygga till en botten som jag satte fast med dubbelhäftande tejp.

Behövde ett skåp till sy och hobbyrummet. Inspirerades av det vita skåpet med blå dörrar.

Allt har sitt slut. Bor man som jag i en 3-rummare är utrymmet begränsat, och tur är väl det. Lundby-bygget får nu gå i graven. Ytan behövs för att ge plats för ett nytt husbygge. Möblerna plockas ut och det mesta hamnar i mitt stora 5-vånings Dallas-hus. Se i annat inlägg. Barnbarnet Sally får alla batteri lamporna till sina dockhus hemma hos sig och även lite möbler som blir överflödiga från Dallas när hon fyllde 5 år i mars 2023.

Tack och adjö fina huset 🙂

Lämna ett svar