Bussutflykt med Miniatyrsällskapet till Värmland 9 september 2023

Gör här ett undantag i den kronologisk ordningen av mina inlägg.

Redan 2022 var denna bussutflykt planerad men det blev inställd efter en miss från bussbolaget gällande datum.

Miniatyrsällskapet har tidigare gjort denna resa men det var innan jag visste vad miniatyrer var för något.

Under årsmötet 2022 fick vi lämna förslag på aktiviteter vi önskade göra och jag ville så gärna åka till Villa Edros i Värmland.

Jag gick även med i Föreningen Berith Bergströms (1896-1979) minne efter årsmötet -22. Tyvärr kunde jag inte åka till Villa Edros på visnings helgen i juli detta år då jag visserligen var i Dalsland och Värmland under den tiden men jag firade min 65-årsdag med käre maken. Den resan var inplanerad av mig sen tidigare.

Går upp tidigt för att ta oss till cityterminalen i god tid för avgång. Tur det, för först var Roslagsbanan försenad och sedan även tunnelbanan. I slutändan hade busschauffören haft trafikproblem så vi blev 10 minuter sena till avgång.

Kort tid innan resedatum kom ett mail från Miniatyrsällskapet om att det fanns platser över. Frågade maken om han kunde tänka sig att hänga med? Så jag köpte en plats åt honom också.

Marianne och Eva hade fixat med en sittande tipspromenad med 1 X 2 frågor som berörde platser vi passerade under resan. Första stoppet blir lunch på Grythyttans gästgivargård där Carl-Jan Granqvist mötte upp och tillbringade dagen med oss som ciceron. Rättning blir på hemresan.

Vi har anlänt till Grythyttan… Kommer absolut åka tillbaka till denna del av Värmland när tillfälle gives.

Vi, eller jag i alla fall blev överraskad av att vi hade tid att också besöka Saxå bruk och få en trevlig guidning där av Carl-Jan. En fantastisk man. Även hit vill jag åka tillbaka för att titta lite mera.

Slutmålet med vår bussutflykt var att besöka Villa Edros som var Berith Bergströms sommarhem tillsammans med sina systrar. Här finns en ansenlig del av Beriths miniatyrkonst i skala 1:10. Nolbyn dockskåp. Det finns en hemsida nolbyn-docksap.se

Alla bilderna på miniatyrerna är fotograferade genom skyddande glas så mycket reflektioner finns. Hoppas det är intressant ändå att titta på underverken.

Fika utomhus innan vi for hem till Stockholm igen

Dags för hemfärd och rättning av ”tipspromenaden”. Ingen hade 15 rätt men vi var 2 som hade 14 och en av dem var jag. Valde en fin bok på franska om miniatyr tillverkning med illustrativa bilder. Stig hade 13 rätt så det blev en vinst till :).

Ett stort tack till Miniatyrsällskapet för det fantastiska arrangemanget under dagen!

Lämna ett svar