Dockskåpsvrån Rävlämmen

Det finns många kvinnor ute i vårt land som visar upp sina fina samlingar av dockskåps-miniatyrer på lite olika sätt. Några har gjort museum som denna kvinna. Tänkte att när tillfälle gavs skulle jag besöka några i alla fall. Detta blir det första.

22 juli 2018 är vi på väg till sommarstugan i Östergötland. Jag har tidigare sett Ingeborg Carlborgs namn på Facebook och förstått att hon har ett dockskåps muséum i Lotorp som också ligger i Östergötland. Mycket passande.

En lagom avstickare på väg till landet tyckte jag och övertalade maken att vi skulle åka dit. Kontaktar Ingeborg i förväg och hennes man Kenneth ska visa oss museet.

Det var helt fantastiskt att vandra runt och titta på Ingeborgs samling av Lundby dockskåp i synnerhet men också andra miniatyrer. Min man Stig och Kenneth fann varandra med något gemensamt intresse som de samtalade om medans jag vandrade runt med mobilkameran. Fråga mig inte om vad.

Jag gick omkring med öppen mun och dräglade inför anblicken av alla sorters hus

Många skåp med olika möbler

Olika miljöer och inredda skåp

Även en annan miniatyrer som jag tyckte om och vill dela:

Alla bilder har jag tagit och fick tillåtelse att lägga ut i egen blogg.

Lämna ett svar