Utställning stadsmuseet i Göteborg – En värld i miniatyr

I oktober 2017 var vi bjudna på hummer-kräftskiva på Rörö i Göteborgs skärgård. Min systers man har sin dotter och måg boende där. Vilken fantastisk ö det är. Fick Anne Erlandson-Foss hus utpekat för oss av dem. Vi fick åka med ut med fiskebåten en dag då mågen är fiskare till yrket. Vi passade också på att turista lite i Göteborg. Var och hämtade ett Dallas dockhus som jag köpt på Blocket. Fanns i ett fint gammalt hus i Majorna.

Det viktigaste just då var annars att besöka Göteborgs stadsmuseum där de precis plockat upp Signhild Hällers (1896-1978) dockskåp i vardagsmiljöer i skala 1:10 från källaren och gjort det till en basutställning. Hon började göra dessa skåp 1950. Mycket detaljrika och gav mycket inspiration. Åk gärna dit, mina bilder är inte de bästa. Och detta är bara några få bilder.

Lämna ett svar